pátek 29. dubna 2011

Do kosmu s krtkem 2011

Na naší škole se dne 29. dubna konala beseda o cestě legendy českého aminovaného filmu z pera kreslíře Zdeňka Milera - KRTEČKA, který poletí do vesmíru jako maskot astronauta Andrewa Feustela při posledním letu raketoplánu Endeavour.
Nosnými tématy této besedy bylo 50. výročí letu prvního člověka do vesmíru - J.A.Gagarina, 30. výročí aktivní činnosti amerických raketoplánů a poslední mise raketoplánu Endeavouru k ISS - neboli česky - k Mezinárodní kosmické stanici. Pro děti ze třetích a devátých tříd naší školy přednášel zaměstnanec České kosmické kanceláře Ing. jiří M. FUCHS. Za pomoci interaktivní tabule předváděl dětem vše možné a dostupné o kosmonautice formou videí, prezentace a živé diskuze.
Děti na oplátku spožili k této cestě krtečka básničku a nakreslily na toto téma několik krásných obrázků.
Od přednášejícího byly děti, spolu s paní učitelkou a s paní asistentkou, odměněny krásnými odznaky s logem celé akce -DO KOSMU S KRTKEM 2011, které budou nosit po celou dobu, co bude krteček ve vesmíru.
Děkujeme i touto České kosmické kanceláři a přednášejícímu panu Ing. Jiřímu M.FUCHSOVI za velice zajímavou a poučnou besedu.

V této raketě letěl J.A.GAGARIN

Pan ing. FUCHS vysvětluje přistání rakety

Úvodní logo programu pro děti

Raketoplán ENDEAVOUR připraven ke startu
Astronaut FEUSTEL s rodinou a krtečkem
A to jsme my s paní učitelkou, paní asistentkou a s přednášejícím panem ing. J.M.FUCHSEM

Žádné komentáře:

Okomentovat